Ramon Santos Cabrita 

Agile Test Engineer

Functie

Agile Test Engineer


Ramon is een energieke Test Engineer en een waardevolle teamspeler binnen agile teams. Met zijn achtergrond in bedrijfskunde en zijn certificeringen zoals PSM1, IREB en LEAN IT Foundation, is hij bedreven in het aanscherpen van agile processen en het specificeren van user stories en requirements. Bovendien heeft hij uitgebreide ervaring in het definiëren en opstellen van relevante tests, waarvoor hij de TMap® Suite Test Engineer certificering heeft behaald. Ramon heeft ook expertise in het selecteren van testautomatiseringssoftware en heeft zelfstandig E2E testautomatiseringstools opgezet om regressietesten, ketentesten en integratietesten te automatiseren.

Ramon functioneert optimaal in agile teams en heeft aan diverse systemen en applicaties gewerkt. Hij heeft samengewerkt met scrumteams aan ERP, CRM en Field Service Management toepassingen voor een innovatieve softwareontwikkelaar. Bij Rijkswaterstaat heeft hij specialistische systemen voor wegverkeersleiding getest, en voor een elektriciteitshandelsplatform heeft hij de robuustheid verhoogd door middel van exploratieve testen en technieken zoals Daylight Savings Time testing. In de afgelopen 5 jaar heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan in het testen van mobiele apps en apparaten, zowel voor Windows-desktoptoepassingen als voor (Java) webapplicaties.

Ramon staat bekend als een sociaal persoon, gemakkelijk in de omgang, communicatief sterk en zeer leergierig.

Hoewel hij meestal als agile test engineer in teams werkt, heeft hij ook ervaring als scrum master om de implementatie van agile methoden te faciliteren. Zijn focus ligt op het gebied waar IT, business en communicatie samenkomen, en hij streeft ernaar zich verder te specialiseren als test automation engineer.

Enkele opmerkingen van zijn collega’s:

  • “Heeft zelfstandig test automation tool geselecteerd en ingericht.”
  • “Door zijn kennis en positivisme van grote invloed geweest.”
  • “Heeft een brede blik op kwaliteit en het voorkomen van fouten.”