Patrick van den Bergh

Testcoördinator

Functie

Testcoördinator

Patrick is een energieke en proactieve Test Engineer met een duidelijke visie op testen binnen Agile teams. Hij blinkt uit in samenwerking en communicatie, en zorgt voor een uitgebreide testaanpak van begin tot eind van een user story.

Hij heeft aanzienlijke expertise in het verbeteren van testprocessen en is organisatorisch sterk in het opstellen van testscenario’s, documenteren van testcases en uitvoeren van relevante tests op basis van risk-based testen. Patrick betrekt het Agile team bij de opgestelde testaanpak gedurende het hele proces.

Patrick heeft ervaring met het opzetten en uitvoeren van geautomatiseerde testen, zowel voor end-to-end als UI-testen. In de afgelopen jaren heeft hij zijn passie gevonden als testspecialist, met als doel de algehele kwaliteit van een product te bewaken en te verbeteren.

In zijn rol als Test Engineer werkt hij nauw samen met de ‘business’ om de kwaliteit van een product in de ontwerpfase te bepalen en met ontwikkelaars om de kwaliteit tijdens de ontwikkelingsfase te waarborgen. Zijn enthousiasme, proactieve houding en heldere communicatie maken hem tot een waardevolle schakel in het team. Mensen omschrijven hem als sociaal, gezellig, betrokken en leergierig.

Patrick heeft ervaring opgedaan in Agile teams en heeft expertise in functioneel testen van webapplicaties en Android-apps. Hij heeft ook stappen gezet op het gebied van testautomatisering, waarin hij veel interesse toont. Patrick is vastbesloten om zich verder te specialiseren in testautomatisering en het automatiseren van tests op meerdere lagen om risico’s te minimaliseren.