Gerjon Lenten

Test Engineer

Functie

Test Engineer

Gerjon is een ambitieuze tester die zich richt op de juiste en relevante testen, open source Test Automation en de combinatie met Business Intelligence. In de complexe omgevingen van zijn opdrachtgevers zorgt hij ervoor dat de relevante testen worden ontworpen, gespecificeerd en gedetailleerd. Binnen zijn Agile/Scrum teams past hij zijn TMap kennis toe en draagt deze over. Hij maakt ook testresultaten inzichtelijk en automatiseert de testuitvoering. Geautomatiseerde testscripts worden door hem geschreven in verschillende (script-)talen zoals Python en Java, evenals in frameworks zoals Cucumber/SpecFlow, Playwright, Robot en Fitnesse/Selenium. Hiermee worden de geïdentificeerde risico’s verminderd en wordt de juiste en correcte werking van de ontwikkelde applicaties en applicatieketens geborgd.

Gerjon voert testen uit met testdata die hij kan genereren, pseudonimiseren of anonimiseren om te voldoen aan de eisen van zowel testers als de AVG-wetgeving. Hij geeft teamleden, testers en managers overzicht en inzicht in de testen en de geminimaliseerde risico’s met behulp van tools zoals Jira en Azure DevOps. Zo zorgt hij ervoor dat versies en releases met vertrouwen in gebruik worden genomen. In januari 2023 heeft hij de certificering CDAT behaald, die gericht is op testvaardigheden in grote Data & Analytics omgevingen.

Naast Test Automation richt Gerjon zich ook op Business Intelligence en datawarehouses. Hij heeft onder andere zijn MCSA (Microsoft Certified System Associate) certificering voor BI-development behaald, evenals SQL-certificeringen, en werkt met tools zoals SQL Studio, Visual Studio (ETL) en PowerBI. Hij is bekend met het analyseren, bewerken en visualiseren van data in complexe omgevingen, met ETL en DWH-concepten en gegevensmodellering. Deze kennis past hij bijvoorbeeld toe door inzichten in de status van beheerprocessen of testprocessen te visualiseren in interactieve dashboards. Ook maakt hij programmeerscripts om gegevens te bewerken en in productie- of testomgevingen te kunnen benutten.

Zelfs in zijn vrije tijd coacht Gerjon zijn teamleden om resultaten te behalen en fouten te voorkomen, zoals blijkt uit zijn rol als keeper bij voetbalclub HZVV in Hoogeveen. Hij staat bekend als een collega met een opgeruimd karakter, leergierig, enthousiast en oplossingsgericht.