Christiaan Melissen

Business Analist

Functie

Business Analist

Christiaan is de afgelopen jaren actief geweest als Product Owner, Projectleider en Business Analist, en heeft verschillende overheidsorganisaties geholpen bij hun digitale transformatie. Zijn expertise ligt in het helder identificeren van problemen en het aandragen van effectieve oplossingen op het gebied van informatisering. Hij begint altijd met het grondig begrijpen van het probleem, zelfs als een klant al met een vraag of oplossing komt. Vaak blijkt het werkelijke probleem heel anders te zijn dan aanvankelijk gedacht. Pas wanneer dit helder is, begint hij met het verkennen van creatieve oplossingsrichtingen, zodat de klant een oplossing krijgt die daadwerkelijk van waarde is.

Naast zijn ervaring in de overheidssector heeft Christiaan ondernemerschap in zijn bloed. Hij is ondernemend van aard en positief ingesteld. Samen met een zakenpartner heeft hij MediStart opgericht en een online netwerk van medische websites opgebouwd, dat is gegroeid vanuit het niets naar 7 miljoen bezoekers per jaar. Binnen MediStart bekleedde hij de rol van Product Owner, zowel op het gebied van technische ontwikkeling als de inhoudelijke samenwerking met een redactie van medisch specialisten. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de financiële en administratieve aspecten van de onderneming. Na de succesvolle overname van MediStart heeft hij zijn carrière voortgezet als freelance consultant op het gebied van online strategie. Vanuit deze expertise heeft hij bij een gemeente gewerkt, eerst als online specialist en later als projectmanager, business analist en informatiemanager.

Enkele belangrijke persoonlijke eigenschappen van Christiaan zijn zijn klantgerichtheid, toegankelijkheid, teamgeest, zelfstartend vermogen, leergierigheid, snel begrip, communicatieve vaardigheden, analytische kracht, besluitvaardigheid en stressbestendigheid. Hij heeft een no-nonsense mentaliteit die hem in staat stelt om effectief te opereren in complexe omgevingen.