Jurriaan Kamer’s impact op InnNeed for Speed

Onze collega Hugo van de Burg over de insights die hij heeft verkregen tijdens InnNeed for Speed, naar aanleiding van het verhaal van Jurriaan Kamer:

“Op 28 februari woonde ik het InnSpeed-evenement bij, waar Jurriaan Kamer, co-auteur van het boek “Formule X” – geschreven in samenwerking met Rini van Solingen – een prominente spreker was. Zijn presentatie bracht de connecties tussen de wereld van de Formule 1 en de kern van teamwork binnen organisaties tot leven. Met een gepassioneerde vertelstijl en levendige voorbeelden, waaronder foto’s van zijn bezoek aan de Red Bull-fabriek, wist Jurriaan ons te boeien en te InnSpireren.

Eén van de belangrijkste lessen die ik heb meegenomen, was het cruciale belang van betrokkenheid binnen organisaties, zelfs wanneer dingen niet volgens plan verlopen. Jurriaan benadrukte het vermogen van teams om samen te werken en te kijken naar manieren om vergelijkbare uitdagingen te voorkomen en processen te verbeteren, zonder naar een schuldige te zoeken.

Het inzicht dat Jurriaan deelde over hoe Formule 1-teams direct na de race samenkomen om elke gebeurtenis te analyseren, hoe klein ook, was zeer InnSpirerend. Het idee van voortdurend leren en voorbereiden op de volgende uitdaging, race na race, is iets wat ik zeker zal meenemen in mijn werk als Scrum Master bij Waternet.

Jurriaan’s benadrukking van de complexiteit van elk klein onderdeel dat bijdraagt aan het grotere geheel van een Formule 1-auto, was ook zeer verhelderend. Het onderstreepte het belang van nauwe samenwerking tussen verschillende teams en hoe dit het verschil kan maken, niet alleen op het circuit, maar ook in mijn eigen professionele omgeving.

Jurriaan Kamer heeft me echt geïnspireerd om teamwork te zien als een krachtig instrument voor groei en succes. Met deze nieuwe inzichten kijk ik ernaar uit om mijn eigen teams te inspireren en naar nieuwe successen te leiden!”