InnPact maken met moderne tools voor de rechtspraak

“Topcrimineel vrijgesproken”, “Bewijsstukken zijn zoek”, “Advocaat geen inzage” en “Rechter niet uitgenodigd voor Rechtbankzitting”: Achter de schermen wordt hard gewerkt om dergelijke krantenkoppen te voorkomen. Over de manier waarop moderne tools daaraan bijdragen gingen we in gesprek met Thomas Bultman.

IVO Rechtspraak is de ICT-dienstverlener voor de Rechtspraak, heeft goede kennis van de Rechtspraak en haar werkprocessen en biedt ICT-gebaseerde oplossingen. Het ontzorgen en het vergroten van de effectiviteit doet IVO Rechtspraak door een vitale en optimale ICT-dienstverlening. Het dienstenportfolio van IVO Rechtspraak ontwikkelt zich en voorziet in de actuele behoefte van en (toekomstige) mogelijkheden voor de Rechtspraak, waarbij de kwaliteit en prijs concurrerend zijn.

Een van de belangrijke producten van IVO Rechtspraak is de Digitale Postkamer. Toen het ging over de betrouwbaarheid en stabiliteit van deze omgeving werd de hulp van InnSpire ingeroepen. Thomas blijkt zeer onder de indruk van de organisatie. “De Rechtspraak wordt door velen gezien als een traditionele, langzame en stoffige wereld. IVO Rechtspraak is echt anders. De organisatie werkt met hele moderne tools en heeft het continu doorontwikkelen tot een kunst verheven.”

Moderne Tools

In het gesprek met Thomas komt al snel naar voren dat met name de tooling iets is waarin IVO Rechtspraak zich onderscheidt. “We hebben ervoor gekozen om voor de stabiliteit en betrouwbaarheid gebruik te maken van moderne tools en technieken. Zo gebruiken we Splunk en Grafana om de stabiliteit van de systemen op continue basis te monitoren.”

“Wanneer een deel van de applicatie uitvalt, blijft de rest gewoon online”.

“Daarnaast hebben we de keuze gemaakt voor containerisatie van de applicatie. Om dat te kunnen bewerkstelligen hebben we de keuze gemaakt voor OpenShift. Wanneer een deel van de applicatie uitvalt, blijf het overige deel van de applicatie gewoon in de lucht.”

Garanderen dat de applicatie goed blijft functioneren

Naast moderne tools komt ook de kennis van traditionelere vormen van Test Automatisering goed van pas bij Thomas: “Voor IVO Rechtspraak zijn we dagelijks bezig om de functionele flows in de applicatie te testen en verbeteren. Daardoor maken we gebruik van het CI/CD principe. Ook worden er continu nieuwe functionaliteiten uitgerold. Daarvoor schrijven we zowel de integratietests als de functionele tests.”

Meer weten?

Meer weten over het lanceren van een applicatie op de meest stabiele en betrouwbare manier met moderne technieken?

Marcel Diepenbroek
Business Manager Testing
marcel.diepenbroek@innspire.nl
Bel Marcel

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.