De 3 grote voordelen van Software Testen

Wanneer je een product aflevert, wil je natuurlijk een sterke eerste indruk achterlaten bij jouw doelgroep. Die eerste indruk kun je immers maar één keer doen. Precies om die reden is het testen van het product een must. Toch wordt het vaak overgeslagen door een gebrek aan tijd of budget. Bedrijven denken vaak dat de winst die je kunt behalen met testen niet dusdanig groot is, dat het de investering waard is. Wij weten dat niks minder waar is. 

1. Testen verbetert de productkwaliteit

Een onderneming kan alleen waarde toevoegen aan hun klanten als het geleverde product volledig aan de wensen voldoet. En om dat te bereiken kan een product geen fouten of problemen hebben. De manier om dat te bewerkstelligen is door het product van te voren volledig foutvrij te maken. En dat doe je door alles door te testen. Wanneer het ontwikkelteam problemen oplost voordat het product bij de klant komt, neemt uiteraard de kwaliteit van het product behoorlijk toe.

2. Testen verbetert de beveiliging

Bij applicaties is het zo dat gebruikers toch altijd verplicht zijn om een soort persoonlijke informatie af te geven. Goede beveiliging is bij deze apps dus van groot belang. Door van te voren beveiliging tests uit te voeren, zorg je voor een veilig product. 

Applicaties voor bijvoorbeeld banken of e-commerce werken zelfs met betalingsgegevens. Wanneer er een fout wordt gemaakt in de beveiliging van deze apps, kan dat zorgen voor enorme financiële gevolgen bij de gebruikers. 

Of wat nu als er iets misgaat in de app en alle persoonlijke gegevens op straat liggen? Of zelfs volledig verdwijnen? Daar gaat je harde werken! Door te zorgen voor de beste beveiliging zorg je er niet alleen voor dat hackers er niet in kunnen, maar ook dat alle informatie veilig en goed wordt bewaard.

3. Testen op verschillende apparaten

De tijd dat we alleen maar internet op onze desktop gebruiken, is natuurlijk al even voorbij. Tablets, telefoon op allerlei formaten en desktops zijn nu de standaard. Om te zorgen dat een app op al deze apparaten werkt, is testen van belang.

Maar daarbij komt ook het feit dat er steeds meer en grotere browseropties zijn. Wat goed werkt in Chrome, kan er heel anders uitzien in Safari. Naast de verschillende apparaten moet dus ook worden gecontroleerd op de compatibiliteit in verschillende browsers.

Er zijn dus verschillende redenen om tests uit te voeren. Het is een investering, maar de winst die je eruit kunt halen is heel groot. Een betere kwaliteit, betere beveiliging en natuurlijk minder fouten in het eindproduct. Wij helpen je graag bij het ontwikkelen of testen van jouw applicatie. Neem contact met ons op om met een van onze Test Engineers in contact te komen.