JEX werkt aan Design System om sneller te groeien

De Rotterdamse scale-up JEX is een one-stop-shop voor de arbeidsmarkt. Om snel en uniform vooruit te kunnen, werkt JEX aan de ontwikkeling van een Design System. Over de rol van InnSpire binnen dit project gingen we in gesprek met Jeremy Pietersz, Front-end Developer bij InnSpire, die samen met nog een InnSpire collega meehelpt aan het realiseren van het JEX Design System. 

Over JEX is Jeremy zeer te spreken. Jeremy: “Ik ben echt onder de indruk geraakt. Ik proef bij de hele organisatie dat iedereen enorm betrokken is en vooruit wil. Het is een scale-up puur sang, iedereen in de organisatie zet zijn schouders er volledig onder. Daar heb ik bewondering voor.” 

Uniformiteit

“JEX bouwt aan dé softwareoplossing voor de uitzendbranche. Dat is een grote ambitie waar hard voor gewerkt wordt. Tot voor kort gebeurde dat eigenlijk vrij decentraal. Teams ontwikkelden naar eigen inzicht schermen met eigen componenten. Daarom zijn we enkele maanden geleden begonnen met de ontwikkeling van het JEX Design System.”  

De kreet ‘Design System’ komt in steeds meer IT-organisaties bovendrijven. Het is een verzameling van richtlijnen, componenten en tools die worden gebruikt om een consistent en gebruiksvriendelijk ontwerp te creëren. Daarmee borgt men de eenheid en cohesie van een merk of product(portfolio), ongeacht de context waarin het wordt gebruikt.

“We bouwen het vliegtuig terwijl we aan het vliegen zijn”

De basis voor het Design System mag er dan zijn, maar dat betekent niet dat het karwei daarmee is gedaan. Jeremy Pietersz: “Nee, integendeel. Ondanks dat we al veel componenten hebben ontwikkeld zijn we pas net begonnen. Bij JEX zijn er grote ambities die vragen om nog veel meer componenten en uniformiteit. Maar tegelijkertijd moeten de andere teams ook door. Dat zorgt ervoor dat het Design System al in gebruik is genomen terwijl we het nog aan het ontwikkelen zijn.”