Wing Tse

Test Engineer

Functie

Test Engineer

Wing is een dynamische Medior Agile Test Engineer met een natuurlijk vermogen om relaties op te bouwen, bij voorkeur binnen agile teams. Haar aanwezigheid brengt een positieve sfeer met zich mee, en haar vrolijkheid heeft een positieve invloed op haar werk en teamleden. Als Agile Test Engineer heeft ze een voorliefde ontwikkeld voor exploratory testing, omdat het de mogelijkheid biedt om de meest onverwachte bugs op te sporen. Ze waardeert de variatie die ontstaat door de combinatie van functioneel testen en testautomatisering.

Bij Nationale Nederlanden speelt ze een cruciale rol in het specificeren van testontwerpen om de juiste implementatie van de nieuwe pensioenwet te faciliteren. Haar inzet bij ProRail heeft geleid tot kortere daily stand-ups, die onder haar leiding maximaal vijftien minuten duren. Bovendien heeft ze de teamdynamiek sterk verbeterd sinds ze zich bij het team heeft gevoegd. Bij Boom Uitgevers heeft ze actief bijgedragen aan het ontwerpen en uitwerken van testcases, waardoor de risico’s werden verminderd voordat een product live ging. Bij Kantongerecht Leiden heeft ze effectief gewerkt om een langdurige achterstand weg te werken door middel van gestructureerde planning. Bij SRK Rechtsbijstandsverzekeraar staat ze bekend als de wandelende IT-vraagbaak vanwege haar passie voor IT, net als in haar vorige juridische functies.

Haar interesse in IT begon al tijdens haar studiejaren, toen ze haar eigen computer bouwde. Wing is buitengewoon leergierig en in staat om snel nieuwe kennis op te doen en toe te passen. In de komende jaren streeft ze ernaar zich verder te specialiseren in testautomatiseringstools, zoals SoapUI en Robot Framework.

Buiten het werk geniet Wing van strategische teamspelletjes waarbij communicatie van groot belang is. Ze heeft een passie voor reizen, K-pop dansen, het ontdekken van het onbekende, het ervaren van verschillende culturen en het verkennen van diverse keukens.

Haar vrienden en collega’s omschrijven haar als “nieuwsgierig”, “positief”, “nauwkeurig”, “energiek” en “enthousiast”.