Roland van Gaalen

Product Owner

Functie

Product Owner

Roland is een gedreven en ervaren Product Owner die gepassioneerd is over het creëren van waarde in samenwerking met zijn teams om de behoeften van zijn stakeholders te vervullen. Hij begrijpt dat een duidelijke visie, effectief stakeholdermanagement, goed backlog management en iteratief waarde toevoegen essentieel zijn om doelen te bereiken in een agile omgeving.

Zijn focus ligt op het continu leveren van maximale waarde met de beschikbare capaciteit, en hij streeft er altijd naar om een stap dichter bij de langetermijndoelen te komen. Roland gedijt in samenwerking, plezier en het verbinden van mensen, en hij vindt het geweldig om teams en organisaties te helpen bij productontwikkeling en het bevorderen van een agile mindset.

Een motto dat bij hem past, is “alleen ga je sneller, samen kom je verder.” Hij gedijt in een omgeving waarin teams in een flow zitten, kortcyclisch klantwaarde leveren en voortdurend leren en verbeteren op basis van feedback.

Roland is ook bekend met het schalen van agile methodologieën (zoals SAFe) en het opzetten van waardestromen met meerdere veranderteams. Hij zorgt ervoor dat de geleverde waarde overeenkomt met de beoogde waarde door middel van return on investment en benefit tracking. Daarnaast is hij communicatief sterk en kan hij effectief communiceren met alle lagen in een organisatie, van strategisch tot operationeel niveau.

Buiten zijn professionele leven geniet Roland van zijn gezin en houdt hij van hardlopen, vooral trailrunning. Hij neemt zijn hardloopschoenen mee, zelfs tijdens korte vakanties, om nieuwe plekken te ontdekken en van de natuur te genieten. Genieten, plezier en gezelligheid zijn voor hem van groot belang, en in zijn vrije tijd leest hij graag over verschillende onderwerpen, van persoonlijke ontwikkeling tot vakliteratuur en cultuur.