Rino van Wijngaarden

Java Back-End Engineer

Functie

Java Back-End Engineer

Rino heeft altijd al een fascinatie gehad voor techniek. Vanaf jongs af aan was hij bezig om computers uit elkaar te halen. Maar ook zijn interesse voor software werd in die tijd aangewakkerd. Hij doorliep een (volgens hem) lange weg; LTS, MTS en HTS. Hij kwam er steeds meer achter dat software ontwikkeling helemaal zijn ding is. Een van de talen die hem het meeste aansprak en nog steeds aanspreekt is Java. Bij een van zijn eerste opdrachten bij KPN is hij helemaal in deze taal gedoken. De meeste energie krijgt Rino van het bouwen van back-end toepassingen.

Na 7 lange jaren als freelancer miste hij het contact. Collega’s om je heen en mensen om mee te sparren en de verbinding mee op te zoeken. Als het om werk gaat, werkt hij het beste in de wat kleinere clubs, zoals InnSpire. “Waar ik thuis hoor en waar ik het naar mijn zin heb”.

In zijn vrije tijd houdt hij er wel van om zelf een biertje te brouwen, zijn neus te steken in zaken als bitcoin en beleggen of is hij buiten te vinden met zijn 3 kids.