Pierre Roelofs

Testcoördinator

Functie

Testcoördinator

Pierre heeft opdrachten uitgevoerd bij uiteenlopende opdrachtgevers en hierdoor een breed referentiekader. Het wezenlijk bijdragen aan een hogere kwaliteit van software is wat zijn hart sneller doet kloppen. 

Na zijn studie communicatiewetenschap is Pierre begonnen als testconsultant en heeft hij de afgelopen 17 jaar uitgebreide ervaring opgedaan met kwaliteitsmaatregelen in diverse settings. Naast testwerkzaamheden heeft hij in scrum-teams veel geschakeld met gebruikers en architecten over ontwerp en requirements, met ontwikkelaars over bevindingen en testautomatisering en heeft hij release management geadviseerd over de kwaliteit.  

Pierre heeft testmanagement en deliverymanagement uitgevoerd op diverse projecten en hierbij verschillende teams aangestuurd. De stakeholders waren hier functioneel beheerders, applicatiemanagement, project-, programma- en servicemanagement.  

Verder heeft hij gebruikerstests gecoördineerd tijdens een Windows 10-migratie, een datamigratie en implementaties van het overkoepelende EPD pakket (HiX) en interfacetesten geautomatiseerd tussen een database en webapplicatie.  

Pierre is hierbij pragmatisch van aard en zoekt graag een oplossing die efficiënt is en passend in de context. Het adviseren van klanten en verbinden van mensen en partijen om tot deze oplossingen te komen is waarin Pierre ruime ervaring heeft en waarvan hij veel energie krijgt.  

Binnen Testnet heeft Pierre zich verdiept in het testen van blockchaintoepassingen. In zijn vrije tijd is hij sportief, muziekliefhebber geniet van quality time met zijn twee dochters.