Jan Faber

Agile Coach

Functie

Agile Coach

Jan Faber heeft al aardige ervaringen op zak, dat begon allemaal met zijn studie: technische informatica aan de technische universiteit Twente. Na zijn studie is hij begonnen als software developer, hier was hij veel bezig met Java en online/mobiel. Detachering kwam later om een hoekje kijken. Hij werkte o.a. voor Volkskrant, Trouw en NRC en dook hier meer de mediawereld in. “Ik bemoei me graag met dingen; op een positieve manier. Er ontstond steeds meer leadership in mij”.

In 2009 besloot hij om als projectmanager aan de slag te gaan bij de ANWB. Minder techniek en meer leidinggeven. Tijdens dit proces bij ANWB maakte hij ook kennis met Agile, hij verdiepte zich in deze materie en vond herkenning binnen zijn huidige rol. Door al deze informatie rondom Agile, veranderde hij steeds meer in Scrum Master/Coach. Jan begeleid nu teams in ‘hoe doe je dat nou?’. Maar ook naar de kern gaan, wat betekenen bepaalde processen voor de cultuur van een organisatie.

En wie is Jan zelf? Jan komt uit Hoef en Haag, vlakbij Vianen. Heeft 3 kinderen en is voorzitter van een muziekschool. Muziek is echt zijn passie. Hij is een groot familiemens en gaat graag op pad met zijn gezin in hun caravan. Lekker buiten in de natuur en grote stukken wandelen.