Arthur Nazarian

Data Scientist

Functie

Data Scientist

Arthur is een data scientist met een passie om mensen te verrassen en enthousiast te maken door op een creatieve en effectieve manier gebruik te maken van data.

Met zijn brede achtergrond in ondernemerschap, wiskunde, bedrijfskunde en coaching benadert hij projecten holistisch om de belangrijkste stappen te prioriteren en belanghebbenden op de juiste manier te betrekken om de grootste impact te bereiken. Hij vindt het leuk om diep in de materie te duiken, de nieuwste methoden te leren en met code te experimenteren. Maar het belangrijkste is dat hij graag een sprankeling in de ogen van mensen wil creëren met zijn natuurlijke enthousiasme en met een glimlach terugkijkt op de resultaten die het team heeft behaald.

Daarnaast werkt Arthur graag aan “prescriptive” algoritmen die direct aangeven wat het beste resultaat zou moeten zijn voor een bepaald probleem. Bijvoorbeeld, klantvraagvoorspelling is niet het eind van het verhaal. Het uiteindelijke doel is waarschijnlijk een werkschema voor medewerkers, een hoeveelheid voorraad of een productieplanning. Hij streeft ernaar “een knop” te bieden die direct het optimale schema geeft. Natuurlijk moet men vertrouwen hebben in de onderliggende methoden om succesvol te zijn, en daarom geniet hij ervan om de tools en processen zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en mensen op te leiden om uiteindelijk “handsfree” oplossingen te bereiken.

In zijn vrije tijd houdt Arthur ervan om tijd in de natuur door te brengen, vooral in de bergen – alpinisme is dan ook zijn absolute favoriete activiteit. Binnen Nederland houdt hij zich bezig met obstakelruns en vechtsporten.