André Scholten

Agile Coach

Functie

Agile Coach

André staat bekend om zijn vermogen om organisaties effectiever en slagvaardiger te maken. Dit vertaalt zich in waardevollere producten, kortere time-to-market en grotere betrokkenheid van de mens in organisaties.

Zijn aanpak onderscheidt zich door zowel top-down als bottom-up benaderingen te gebruiken voor belangrijke dimensies. Samen met de teams, leidinggevenden en het management zorgt hij voor invulling van de genoemde onderwerpen, waarbij hij zorgt voor een evenwichtige verdeling tussen bottom-up en top-down veranderingen. Dit helpt zowel de organisatie als André om snel de juiste onderwerpen op de agenda te krijgen. Hij heeft geleerd dat het werken van klein naar groot, starten met kleine stappen en snel opschalen, tot meer succes leidt.

André beschikt over een uitgebreide gereedschapskist met inzichten, modellen en praktische werkvormen om dit te realiseren. De uitdaging ligt in het omzetten van de kracht en het verbeterpotentieel van de opdracht in bruikbare instrumenten, zodat teams, leidinggevenden en managers hiermee zelf aan de slag kunnen gaan.

Hij gelooft dat mensen willen en kunnen veranderen, maar niet veranderd willen worden, en deze overtuiging geldt ook voor organisaties.

André begon in 2015 met het implementeren van deze veranderingsmethode bij KLM, waar hij vanaf 2017 zelf leiding gaf aan de veranderingen. Hij heeft deze succesvolle veranderingen meerdere keren doorgevoerd bij bedrijfsonderdelen bestaande uit meerdere release trains. Binnen de Belastingdienst heeft hij verschillende afdelingen gefaciliteerd om deze samenwerkingsgerichte veranderingsaanpak succesvol te laten verlopen, en met succes!