Amar Doekhie

Lead Front-End Developer

Functie

Lead Front-End Developer

Amar is altijd al met techniek in aanraking geweest. Van kleins af aan bouwde hij zijn eigen computers en experimenteerde hij graag met andere hardware zoals radio’s en mp3-spelers. Na begonnen te zijn als autotechnicus bij een autodealer, kwam in 2011 de overstap naar IT. Front-end development werd al bedreven in hobbymatige projecten, maar daarbij kwam de vervolgstudie Communicatiesystemen om dit naar een professioneel niveau te brengen. Hierdoor realiseerde hij niet alleen mooiere oplossingen, maar kon hij ook collega’s wat bijleren en coachen.

In zijn vrije tijd stoeit Amar nog graag met hardware en bouwt hij af en toe nog computers voor vrienden en familie. Verder is hij ook fan van 3D printen en heeft zelfs al twee 3D printers gebouwd en geprogrammeerd. De Raspberry Pi is een van de projectjes waar hij de laatste tijd veel tijd aan spendeert om een eigen home cloud te realiseren.

Als hij niet bezig is met techniek is Amar graag aan het reizen, omdat dit weer inzichten biedt in andere culturen. De volgende bestemming zou zomaar ergens in Azië kunnen zijn ?