Een werkgever met InnPact

Een ieder die weleens met hem gesproken heeft weet het. Zodra je met hem in gesprek gaat spat de energie er vanaf. Zo ook in mijn gesprek met Marcel Oostveen rond de kerstdagen, waar de ene na de andere quote mij om de oren vliegt. De mooiste van het geheel schetst een duidelijk perspectief op de toekomst van InnSpire: “We willen bij InnSpire InnPact maken. Wat betekent dat onze bevlogen IT Professionals het verschil maken bij onze opdrachtgevers middels inspiratie, innovatie en inclusiviteit.”

Marcel vertelt mij over het mooie jaar dat achter hem ligt. De organisatie is in alle opzichten gegroeid en heeft structurele stappen voorwaarts gezet. Wat opvalt is zijn sterke focus op de cultuur van de organisatie. Oostveen: “Die cultuur versterken is eigenlijk het allerbelangrijkste waar wij de afgelopen periode mee bezig zijn geweest. In 2022 is dat heel goed gelukt. Mijn collega’s hebben er een fantastisch jaar van gemaakt waarin we zijn nóg meer leuke dingen gaan doen.”

Marcel vervolgt: “Wij organiseren elke 2 weken voor ieder gilde een InnSpiratie middag of ochtend waar we met het gilde werken aan elkaars kwaliteiten en doen we gewoon gave dingen met elkaar. We zijn gaan karten, kanoën, lekker eten, hebben boswandelingen gemaakt en zijn met z’n allen een weekend gaan zeilen op het IJsselmeer. Maar ook hebben we onszelf uitgedaagd en zijn moeilijke gesprekken niet uit de weg gegaan. Zo gingen we recentelijk onder begeleiding van Anouk Bolsenbroek met elkaar aan de slag met inclusiviteit. Een relevant thema dat in onze maatschappij nog wel eens tot polarisatie leidt. Je kunt er voor kiezen om daar niets van te vinden als organisatie. Wij hebben met elkaar ervoor gekozen om er niet voor weg te lopen en met elkaar hierover in gesprek te gaan en van elkaar leren hoe daar mee om te gaan. Dat vind ik echt heel gaaf!”

2023: “Bij ons gaat het primair om het groeien als mens en daarmee versterken we onze cultuur”

Wanneer we met Marcel vooruit kijken naar 2023 blijkt al snel dat cultuur wederom de focus zal hebben. Zo komen voor InnSpire bekende thema’s zoals het maken van plezier, InnSpiratie middagen en elkaar betere professionals en een beter mens te maken ruimschoots aan bod.

“Groei in het aantal mensen is voor 2023 geen doelstelling. Bij ons gaat het primair om het bewaken en versterken van de cultuur. Dat is wat ons uniek maakt. Ons gaat het erom een werkomgeving te bieden waar middels lol en plezier we elkaar betere professionals en betere mensen te maken. En dat mensen daarbij willen horen omdat het gewoon ontzettend gaaf is, dat is slechts de uitkomst.”

Dat Marcel een man is die de daad bij het woord voegt blijkt wel wanneer hij afsluitend zijn plannen toont voor InnSpire Saturday. Een jaarlijks terugkerend evenement op de zaterdag voor Blue Monday. Je ziet bij Marcel de glimlach op het gezicht verschijnen zodra hij eraan denkt.

Marcel: “We hebben ervoor gekozen om InnSpire Saturday dit jaar echt legendarisch te maken. En dat zegt veel bij InnSpire. Het wordt groter, mooier en beter dan ooit te voren. InnSpirators zijn met partner en kinderen uitnodigd om een hele middag en avond te komen genieten hier in Woerden. Wat we voor de gelegenheid omtoveren tot mini-Tirol. Daarbij zijn dit jaar meer opdrachtgevers, leveranciers en andere relaties welkom om ook het mooie nieuwe bijna klimaat neutrale kantoor te komen bewonderen. Ik kijk daar zelf enorm naar uit!”

En tot slot: “En niets van dit kunnen we realiseren zonder de bijdragen van al mijn collega’s, stuk voor stuk toppers en het zijn deze collega’s die mij InnSpireren om elke dag het beste van mijzelf te laten zien. Dank!”