Kort maar krachtig kennismaken met onze nieuwe Java Back-end Engineer

Sinds 1 februari hebben wij een gloednieuwe Java Back-end Engineer mogen verwelkomen bij onze organisatie. Aangezien wij benieuwd waren wie hij was, en we hem natuurlijk ook graag aan jullie voorstellen. Zijn we met hem in gesprek gegaan. Kleine hint; na 7 jaar freelancer en bijna 10 jaar in loondienst bij een concurrent, nu weer terug in een wat kleinere organisatie.

Rino van Wijngaarden heeft altijd al een fascinatie gehad voor techniek. Vanaf jongs af aan was hij bezig om computers in- en uit elkaar te halen. Maar ook zijn interesse voor software werd in die tijd aangewakkerd. Hij doorliep een (volgens hem) lange weg; LTS, MTS en HTS. Hij kwam erachter helemaal niet slecht te zijn in software maken, en specifiek met de taal Java, sterker nog: hij was hier hartstikke goed in. Hij maakte voor het eerst kennis met deze back-end taal bij KPN waar hij een Prototype Chipper user interface met backend maakte in Java genaamd ‘TeleKassa’ 

Ik; Mariska van der Haven, marketingmedewerker bij InnSpire sprak Rino. Wie is hij, wat houdt hem bezig en wat gaat hij doen bij InnSpire? Een inspirerend gesprek waarbij ik ook een stukje herkenning vond. Ook ik werk deels in loondienst en deels als zelfstandig ondernemer.  

Plek gevonden met SocialFlex 

Na 7 lange jaren als freelancer miste hij het contact. “Collega’s om je heen en mensen om mee te sparren en de verbinding mee op te zoeken.” Als het om werk gaat, werkt hij het beste in de wat kleinere clubs. Zijn vorige werkgever dreigde volgens hem steeds meer in een wat logge / top-down organisatie te veranderen. Hij zocht dus een kleinere & sociale club. Dit is dus InnSpire geworden.“ Waar ik thuis hoor en waar ik het naar mijn zin heb”. 

“Waarom heb je gekozen voor SocialFlex?” 

‘Die 7 jaar als freelancer en 10 jaar loondienst, daar heb ik veel geleerd, en ook veel ondernomen. Maar vooral het collegiale gevoel, het support naar elkaar en toch bij een wat kleinere groep horen. Dat miste ik wel. Plus SocialFlex heeft mooie voordelen. 

“Voor de mensen die er niet bekend mee zijn? Wat is SocialFlex?” 

‘SocialFlex is de werkwijze van InnSpire. Zoals ze zelf zeggen: Wil je wel de lusten, maar niet de lasten van het freelancen ervaren? Dan is het SocialFlex model de enige échte optie. Het heeft vele voordelen en precies wat ik zocht in deze situatie.’ 

“Welke voordelen heeft SocialFlex?” 

‘Je hebt vrijheid. Vrijheid om zelf te bepalen hoe lang en voor welke opdrachtgever je werkt, vrijheid om onbeperkt vakantiedagen op te nemen én de vrijheid om je eigen koers te varen qua opleiding en ontwikkeling. Je hebt geen administratie. Geen gedoe met uren, facturen, onderbouwingen en belastingen: InnSpire neemt deze zorgen volledig uit handen. En niet geheel onbelangrijk: wanneer je werkzaam bent via het SocialFlex model ben je altijd verzekerd aan het werk. Denk bijvoorbeeld aan aansprakelijkheid- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.  

En als laatste, waar InnSpire natuurlijk ook wel bekend om staat. Op dagelijkse-, wekelijkse-, en maandelijkse basis inspireren en challengen ze elkaar tijdens de InnSpire bijeenkomsten.  

“Aha! Nu snap ik inderdaad de lusten maar niet de lasten. En wie ben jij naast je werk?” 

‘In mijn vrije tijd ben ik Rino, papa van 3 kids en ben ik graag bezig om zelf te hobbyen met IoT (Raspberry-PI / domotica), een biertje te brouwen, mijn neus te steken in zaken als bitcoin of beleggen in cryptovaluta. Of ik ben buiten te vinden voor een goede wandeling, alleen of met de kinderen’. 

Weten hoe het Rino vergaat bij InnSpire? 

In februari/maart schuift Rino aan bij de InnSpire Podcast om te reflecteren op de eerste maand bij InnSpire. Deze en andere afleveringen van de InnSpire Podcast zijn te beluisteren via je favoriete podcast app.