Alles over low-code programmeren

Alles over low-code programmeren

Tegenwoordig wil iedereen een website of applicatie voor zijn bedrijf, maar dat gaat niet zomaar. Programmeurs zijn duur en bovendien erg weinig beschikbaar in de huidige markt. Er is een duidelijk tekort en de vraag naar programmeurs blijft maar stijgen. De oplossing voor dit probleem? Low-code programmeren!

Wat is low-code?

Low-code biedt de individuen de mogelijkheid om zonder enige kennis van programmeertalen software-toepassingen te ontwikkelen. Zoals PowerPoint bouwblokken biedt voor het maken van een presentatie, bieden low-code oplossingen een reeks aan bouwblokken waarmee snel complexe applicaties gerealiseerd kunnen worden.Door te kiezen voor low-code oplossingen kunnen individuen met proceskennis en analytisch vermogen applicaties en software ontwerpen. Het enige punt waar echt programmeurs nodig zijn, is op het vlak van integraties met andere systemen.

Wat zijn de voordelen van low-code?

Met low-code programmeren kan het ontwikkelproces aanzienlijk worden versneld. Er wordt meer code geschreven in dezelfde tijdspanne, en daarbij wordt de kans op fouten verkleind. Werken met low-code zorgt er dus voor dat je sneller resultaat krijgt met minder fouten.

Wat zijn de nadelen van low-code?

Low-code is nog een relatief nieuwe vorm van ontwikkelen, dus nog niet alle softwares kunnen eraan gekoppeld worden. Daarbij is de ontwikkelaar wel altijd afhankelijk van de aanbieder, omdat je bepaalde licenties aan moet schaffen als je een functie wil gebruiken. Zo kunnen er toch nog onvoorziene kosten bij komen.

De grootste low-code aanbieder

Een grote speler in low-code is Mendix. Mendix bevat ingebouwde widgets die het bouwen van een applicatie vergemakkelijkt en versnelt. De widgets kun je gemakkelijk via een sleep functie in de applicatie plaatsen. Het is bovendien een visueel programma, dus je ziet gelijk hoe het eruit komt te zien. Ook zitten er bepaalde templates in die je kunt gebruiken voor je app, en kun je heel gemakkelijk je eigen afbeeldingen uploaden. Mendix maakt hiermee programmeren een stuk toegankelijker. 

Wij zijn in 2020 een samenwerking gestart met Motopp. Zij leiden statushouders op tot succesvolle Mendix ontwikkelaars en bieden hen daarmee opnieuw een plek op de arbeidsmarkt. Ben je benieuwd of Mendix of low-code programmeren iets is voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op!