Wat ooit is ontstaan vanuit een grapje, is nu openbaar voor het publiek. We hebben het dan over InnSpire Stand-Up Comedy! Een reeks video’s waarin collega Scrum Masters en Agile Coaches de draak steken met zichzelf en hun vakgenoten.

Allie van den Berg was een van de collega’s van het eerste uur. Hij vertelt: “Zo’n 2 jaar geleden hielden we een retrospective tijdens onze tweewekelijkse InnSpiratiemiddag. We waren aan het brainstormen over nieuwe onderwerpen om op te pakken en wilden daarin onze kernwaarde ‘fun’ terug laten komen. Ikzelf zat destijds met mijn been omhoog wegens een blessure aan mijn achillespees en riep voor de grap dat de daily stand-up ook wel stand-up comedy kon zijn. Vanuit daar is het idee ontstaan en zijn we er serieus mee aan de slag gegaan. Inmiddels staan er vijf video’s op ons YouTube kanaal en blikken we terug op een leuke en leerzame periode.”

Agile leerproces
“Het leuke van het project is dat de reeks video’s grotendeels in eigen beheer zijn genomen. Dus vanaf het schrijven en uitwerken van de sketches tot aan het opnemen van de video’s. De groep collega’s die betrokken zijn, hebben dit met plezier naast hun opdracht bij de klant gedaan. Vandaar dat het resultaat even op zich heeft moeten wachten. Nu staan ze op ons eigen YouTube-kanaal.”

Het vervolg
Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan een tweede reeks video’s. Daar is David Schoutsen ook bij betrokken. “Het is ontzettend leuk om aan de video’s te werken. Het brainstormen brengt veel plezier met zich mee en het lijkt mij erg leuk om mee te spelen in de video’s. Op een Agile manier werken we in kleine stapjes naar resultaat. Het is heerlijk om je eigen rol in een ander daglicht te stellen, het hoeft niet allemaal zo serieus te zijn. Tot zover is het een hele leuke reis waarbij we ook veel geleerd hebben. Er komt namelijk best wat vakkennis kijken bij het proces van idee tot uitwerking. Begin 2024 willen we de nieuwe video’s live zetten. We zijn benieuwd naar de reacties.”

Benieuwd naar de InnSpire Stand-Up Comedy video’s? Bekijk ze hieronder of op ons YouTube-kanaal en laat ons weten wat jij ervan vindt.