Terugblik op Amsterdam Business Forum 2023

DeepDive sessie bij Amsterdam Business Forum 2023

Wij, André en Wilfred, zijn verheugd om namens InnSpire het voortouw te hebben genomen bij het Amsterdam Business Forum 2023. Dit forum bracht een selectie van de meest invloedrijke en inspirerende sprekers samen, die ons meenamen op een opwindende reis door de wereld van zakelijk succes en duurzaamheid.

In het eerste deel van het evenement stelde Bregman een krachtig model voor dat onze kijk op de wereld onmiddellijk veranderde. Dit model opende onze ogen voor de waarheid: we hebben minder auto’s nodig, zelfs minder elektrische voertuigen. Het verraste ons te ontdekken dat de infrastructuur voor elektrische voertuigen niet alleen enorme middelen vereist, maar ook een veel kortere levensduur heeft dan traditionele fossiele brandstoffen.

Vervolgens, tijdens de tweede reeks presentaties, doken we dieper in de kunst van het daadwerkelijk creëren van impact. Met behulp van krachtige methoden zoals ‘Purpose2Practice’ en ‘liberating structures’, zagen we de interactie tussen deelnemers tot ongekende hoogten stijgen. Een essentieel inzicht was dat een duidelijk doel de drijvende kracht is achter succes en dat besluitvorming binnen organisaties moet worden opgebouwd als een robuuste boom met vertakkingen om decentralisatie te bevorderen.

Het slotstuk van onze inspirerende dag richtte zich op persoonlijke InnPact dat voortkomt uit jouw unieke leiderschapsstijl. Het draait allemaal om keuzes: wat wil je achterlaten, waar wil je een begin mee maken, welke ideeën verdienen jouw aandacht en welke verouderde overtuigingen moeten heroverwogen worden? Opmerkelijk was de vastberadenheid van deelnemers om actie te ondernemen en de grenzen van ‘geen budget’ en ‘niet haalbaar hier’ te doorbreken. We daagden iedereen uit om verder te kijken dan ooit tevoren.

Kortom, het Amsterdam Business Forum bracht niet alleen inspirerende workshops en inzichten met zich mee, maar bood ook een unieke kans om te netwerken en waardevolle contacten te leggen. Wijzelf hebben veel geleerd en zijn er trots op om als facilitators in het prestigieuze AFAS theater te hebben gestaan. Samen hebben we de weg naar zakelijk succes en duurzaamheid verder geplaveid.