Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan

De groep InnSpirators groeit en groeit. Vandaag stellen we graag Thomas Bultman aan jullie voor. Hij gaat aan de slag bij InnSpire als Test Engineer. 

Het lijkt een standaard verhaal te worden. Maar ook bij Thomas werd de interesse voor IT al vanaf jongs af aan gewekt. Hij maakte namelijk zelf websites, zo is het allemaal ooit begonnen. Daar kwam later gaming ook bij kijken. Om zich daarin door te ontwikkelen koos hij voor de studie Game Developer. Later ontwikkelde hij apps voor verschillende bedrijven. Helaas merkte hij dat hier niet genoeg werk en uitdaging in was voor hem.

Na zijn studie Business IT & management kwam hij in aanraking met testen. Door zijn onderzoeksrapport dat hij toendertijd schreef, kwam hij erachter dit eigenlijk wel te zien zitten, dat testen.

Buiten zijn werk om doet hij één keer per jaar mee met een groepje oud studiegenoten aan de Global Game Jam. Waarbij je binnen één weekend een game moet ontwikkelen. Als het kan is hij ook in de sportschool te vinden voor de benodigde beweging en heeft hij in de corona periode leren gitaar spelen.

“Op je LinkedIn profiel is de volgende quote te vinden: ‘A person who never made a mistake never tried anything new’ van Albert Einstein. Wat betekent deze quote voor jou?”

‘Ik wil mijzelf ertoe zetten om nieuwe dingen te leren en nieuwsgierig te blijven. En niet jezelf afschieten als je misschien denkt dat je iets niet kunt. Zo ook de quote van Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.” 

“Waarom heb je voor InnSpire gekozen?”

‘Ik werd sowieso heel warm ontvangen door Marcel Oostveen. Daarbij bieden zij ondernemend model dat aan. Meer zelfstandigheid en dus meer verantwoordelijkheid. Ik heb het gevoel dat ik hier veel meer serieus wordt genomen dan bij mijn oude werkgever.

“Binnen InnSpire werken ze met SocialFlex, sprak dat je ook aan?”

‘Ja zeker, meer richting het ondernemen. Meer risico dragen maar niet volledig. Best of both worlds.”

“Heb je doelen voor dit jaar? Op persoonlijk vlak maar ook op het gebied van werk?”

‘Ik wil graag een certificering in Pyton behalen. Ook heb ik het doel meer technische leiderschap op te zoeken. En als het om prive gaat, ik heb zojuist mijn eerste huis gekocht. Dus ik ben druk bezig om dat in te richten en vorm te geven.’   

Weten hoe het Thomas vergaat bij InnSpire?

In maart/april schuift Thomas aan bij de InnSpire Podcast om te reflecteren op de eerste maand bij InnSpire. Deze en andere afleveringen van de InnSpire Podcast zijn te beluisteren via je favoriete podcast app.