Een Agile benadering van zelfgemaakte kunst

Teambuilding door middel van een gezamenlijke schilderworkshop door Neha Agarwal.

Bij InnSpire bouwen we niet alleen aan de teams van onze klanten, maar ook aan onze eigen community. Zo hebben we onlangs een team-schilderworkshop georganiseerd die gericht was op het stimuleren van teamwork en creativiteit binnen ons Agile gilde. Het was tevens een test om te zien hoe agile en
samenwerkend onze eigen coaches nou eigenlijk zelf zijn. Met trots kan ik zeggen dat het proces nog veel soepeler ging dan dat ik al had verwacht. De workshop was specifiek ontworpen als unieke en innemende ervaring, terwijl we met elkaar een kunstwerk creëerden dat vervolgens symbool zou staan voor onze gezamenlijke inspanningen.

Onze schilderworkshop begon met een korte introductie door onze creatieve collega Neha, die ook de workshop begeleidde, waarin het proces en de visie achter de workshop werden toegelicht. Voor elk deel van het schilderij, kregen we een doel dat we moesten bereiken. Nadat we een achtergrond op een leeg canvas hadden gemaakt, mochten we ons eigen stukje van het schilderij kiezen en werkten we vervolgens aan onze eigen compositie met de gemeenschappelijke visie in gedachten.

Tijdens de workshop werd de unieke stijl en het individuele perspectief van elk teamlid zichtbaar in hun bijdrage aan het schilderij. We brachten het kunstwerk tot leven in nauwe samenwerking met elkaar. Met behulp van wat oefeningen en discussies lukte het ons om effectief te communiceren, tips uit te wisselen, problemen op te lossen op een creatieve manier en samen te werken naar een gemeenschappelijk doel.

Het hoogtepunt van de workshop was het resultaat van een verbluffend kunstwerk dat echt onze teamspirit vastlegde. Van krachtige penseelstreken tot intrigerende details, het voltooide kunstwerk was een levendige weergave van onze collectieve creativiteit en samenwerking.

Reflecterend op de ervaring ontdekten we dat de gezamenlijke schilderworkshop een mooie lijst van voordelen had geboden voor ons team, namelijk:

  • Teambuilding: Deze workshop bood ons een mooie kans om echt te verbinden met elkaar in een leuke en creatieve omgeving.
  • Creativiteit: Het schilderen stelde ons in staat om onze artistieke talenten te verkennen en nieuwe ideeën te ontwikkelen, wat resulteerde in een werkelijk uniek en origineel kunstwerk.
  • Communicatie: Door samen te werken aan het schilderij leerden we effectiever te communiceren en efficiënter samen te werken.
  • Probleemoplossing: Onderweg kwamen we uitdagingen tegen, maar door samen te werken en te experimenteren vonden we innovatieve oplossingen en overwonnen we obstakels.
  • Persoonlijk agile kunstwerk: Het voltooide kunstwerk hangt nu met trots in ons kantoor en herinnert ons voortdurend aan ons teamwork en onze creativiteit.

Als je op zoek bent naar een leuke en betekenisvolle teambuilding-activiteit voor je eigen team, kunnen we je van harte aanbevelen om deze team-schilderworkshop te organiseren. Het zal niet alleen een onvergetelijke ervaring bieden voor je teamleden, maar ook resulteren in een prachtig kunstwerk dat de unieke geest van je team weerspiegelt. Stimuleer vandaag nog de creativiteit en samenwerking van je team. Laat ons je InnSpireren!