Zo breng jij jouw transportbedrijf naar de top

Met de juiste applicaties en technieken kun je jouw distributie of transport bedrijf behoorlijk verder helpen. Door de juiste technologie in te zetten kun je processen versnellen en fouten eerder opsporen. Goede en makkelijke oplossing, zou je zeggen. Maar helaas is dit niet zo makkelijk las het klinkt. Programmeurs om dit te bewerkstelligen zijn duur en bovendien weinig beschikbaar in de huidige markt. Er is een tekort, maar de vraag naar programmeurs blijft maar stijgen. De oplossing voor dit probleem? Low-code programmeren!

Wat is low-code?

Om het in je bedrijf te kunnen implementeren, is het belangrijk om te begrijpen wat low-code precies inhoudt. Low-code programmeren biedt de mogelijkheid om zonder enige kennis van programmeertalen bepaalde softwaretoepassingen te ontwikkelen, zoals applicaties of websites. Net als bijvoorbeeld PowerPoint biedt low-code programmeren bouwblokken voor het maken van jouw project. Met een simpel drag-and-drop systeem kun je het precies maken zoals je voor je ziet. Er is dus geen kennis vereist over het ontwerpen van software of applicaties. Het enige punt waar je echt programmeurs voor nodig hebt, is op het vlak van integraties met andere systemen. Verder is alles prima zelf te realiseren.

Wat zijn de voordelen van low-code?

Met low-code programmeren kan het ontwikkelproces aanzienlijk worden versneld. Er wordt meer code geschreven in dezelfde tijdspanne en daarbij wordt de kans op fouten verkleind. Werken met low-code zorgt er dus voor dat je sneller resultaat verkrijgt met minder fouten.

Wat zijn de nadelen van low-code?

Low-code is nog een relatief nieuwe vorm van ontwikkelen, dus nog niet alle softwares kunnen eraan gekoppeld worden. Wanneer je een software wil koppelen, heb je alsnog een programmeur nodig voor de integraties. Daarbij is de ontwikkelaar wel altijd afhankelijk van de aanbieder, omdat je soms licenties aan moet schaffen als je een bepaalde functie wil gebruiken. Zo kunnen er toch nog onvoorziene kosten bij komen.

De grootste low-code aanbieder

Een grote speler in low-code is Mendix. Mendix bevat ingebouwde widgets die het bouwen van een applicatie vergemakkelijkt en versnelt. De widgets kun je gemakkelijk via een sleep functie in de applicatie plaatsen. Het is bovendien een visueel programma, dus je ziet gelijk hoe het eruit komt te zien. Ook zitten er bepaalde templates in die je kunt gebruiken voor je app en kun je heel gemakkelijk je eigen afbeeldingen uploaden. Mendix maakt hiermee programmeren een stuk toegankelijker en is daarmee een goede speler om jouw transportbedrijf verder te helpen. Mendix-programmeurs kunnen naar jouw wensen de juiste applicaties en softwares ontwikkelen, waardoor je sneller kunt werken en fouten tijdig kunt opsporen.

Wij zijn in 2020 een samenwerking gestart met Motopp. Zij leiden statushouders op tot succesvolle Mendix ontwikkelaars en bieden hen daarmee opnieuw een plek op de arbeidsmarkt. Ben je benieuwd of Mendix of low-code programmeren iets is voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op!