In een wereld die continu verandert en zich sneller ontwikkeld dan ooit, is Test Automation een steeds vaker voorkomende term. Zeker met de komst van Artificial Intelligence lijkt het erop dat geautomatiseerd testen de komende tijd grote ontwikkelingen gaat doormaken. 

In de vierde aflevering van de InnSpire Podcast worden deze ontwikkelingen uitgebreid besproken door Allie en Marcel. Ben je nog huiverig en ben je benieuwd of Test Automation iets is voor jouw bedrijf? Wij delen je er alles over.

Wat is Test Automation?

Nadat je bent gewend aan de nieuwe manier van werken, Agile of Scrum, ligt de volgende focus op het verbeteren van de werkzaamheden. Een manier om dat te doen is door te automatiseren. Omdat bij Agile de korte sprints centraal staan, is het niet altijd haalbaar om alles handmatig te kunnen testen. Daarom kun je testen automatiseren en dit proces dus versnellen. 

Alle applicaties of andere online tools die je maakt, kun je testen om te zien of alles klopt en is doordacht. Door dit proces te automatiseren moet je in eerste instantie wel wat tijd investeren, maar kun je op lange termijn een hele hoop tijd én geld besparen.

Wat zijn de voordelen van Test automatiseren?

Een kortere time to market

Door jouw gemaakte applicaties direct te kunnen testen, bespaar je een hele hoop tijd. Wanneer je handmatig test spendeer je veel tijd aan een product, kostbare tijd die je beter kunt besteden. Door het te automatiseren verkort je de time to market.

Verlaagde kosten

Doordat het proces wordt versneld en je meer tijd overhoudt voor andere dingen, zorg je voor een beter én sneller resultaat. Het gevolg hiervan? Een hele hoop minder kosten.

Snellere feedbackmomenten

Door het versnellen van het proces kun je eerder feedback ontvangen van de klant. Fouten worden eerder opgelost, waardoor je ook hier tijd én geld bespaart.

Meer precisie

Ook de meest ervaren testers zien nog wel eens wat over het hoofd. Automatische testen hebben dit niet. Doordat zij zo zijn ingesteld om telkens hetzelfde script te volgen, blijven ze ontzettend precies werken en wordt alles op tijd gezien.

Betere samenwerking

Naast het besparen van tijd en kosten, zorgt Test Automation ook voor een betere samenwerking binnen een team. Zowel de developers als de testers moeten nadenken over wat er precies getest moet worden. Deze samenwerking zorgt ervoor dat iedereen wordt betrokken bij het proces.

Zoals je ziet zijn er een hele hoop voordelen aan het automatiseren van testen. Heb je interesse in Test Automation of zou je meer willen weten? In de vierde aflevering van onze podcast bespreken Allie en Marcel alles wat je moet weten. Maar natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen voor persoonlijk advies.