4 tips om de efficiëntie binnen jouw transportbedrijf te verhogen

In een wereld waar de duurzamere en goedkopere transportbedrijven als paddestoelen uit de grond schieten, wordt men gedwongen om te blijven innoveren. Fouten moeten steeds sneller worden gesignaleerd en tijd moet efficiënter worden gebruikt om de concurrentie voor te blijven. Wij geven je 4 tips om efficiënter te werken binnen de transport. 

1. Voorkom onnodig wachten

Een grote besparing is de besparing van tijd. Je koeriers die wachten, een mailtje die maar niet komt.. Er wordt een hele hoop gewacht binnen de distributie. Kostbare tijd die veel beter kan worden besteed. Probeer daarom in kaart te brengen waar deze momenten zijn en welke wachtmomenten je beter kunt besteden. 

2. Onnodige verplaatsingen

Binnen transport is er vaak sprake van een onnodig over-en-weer proces. Een offerte moet eerst langs meerdere mensen voor er actie wordt ondernomen of materiaal gaat langs verschillende mensen voor het op zijn plek komt te staan. Ook hier is het belangrijk in kaart te brengen wat er met bepaalde producten of informatie gebeurd, waarna je het efficiënter kunt indelen. 

3. Dubbel werk doen

Een andere valkuil, die aansluit bij punt 2, is dat er dubbel werk wordt gedaan. Doordat die ene offerte of aanvraag langs meerdere mensen moet, gaat er veel te veel tijd overheen. Er wordt dubbel werk gedaan omdat niet duidelijk is wie wat moet doen. 

4. Problemen worden te laat gesignaleerd

Door de huidige wereld waarin technologie zich sneller ontwikkeld dan ooit, is een grote fout om hier niet in bij te blijven. Door technologieën die niet meer up-to-date zijn, kunnen je concurrenten sneller problemen voorzien dan jij. Dit kan op lange termijn behoorlijke problemen geven. Zorg er daarom altijd voor dat je softwares en programma’s tijdig worden geüpdatet.

Een goede manier om al deze punten tegelijkertijd te tackelen, is door gebruik te maken van de juiste software. Maar daar is gelijk nog een heikelpunt: programmeurs zijn schaars. De vraag naar programmeurs groeit, en het aanbod blijft maar dalen. Hierdoor wordt het lastig om bij te blijven.

De oplossing hiervoor? Low-code programmeren. Dit is een vorm van programmeren waarbij je geen kennis nodig hebt van code schrijven. De programma’s die dit aanbieden werken voornamelijk met een drag-and-drop systeem, waardoor het maken van softwares gemakkelijker wordt gemaakt.

Heb je interesse in een low-code programmeur voor in jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op, dan brengen wij je in contact met jouw nieuwe programmeur.

Wil je meer praktische tips om met jouw transportbedrijf aan de top van de markt te komen? Download dan onze whitepaper, waarin we allerlei praktische tips delen die je direct kunt toepassen.